Evelanx_logo_300px

Evelien achter Evelanx

Sinds 1984 ben ik fysiotherapeut. Mijn weg naar zelfstandigheid is gestart met vrijwilligerswerk als fysiotherapeut in Portugal gevolgd door waarnemingen in particuliere praktijken en een revalidatiecentrum. Aansluitend heb ik in een algemeen ziekenhuis gewerkt. De volgende 5 jaren stonden in het teken van gezinsvorming. We hebben twee dochters gekregen. Vanaf 1998 ben ik  tot april 2013 werkzaam geweest in een particuliere praktijk te Culemborg. Daar behandelde ik ‘mijn eigen cliënten’ en verving mijn collega’s bij cursussen, vakantie of ziekte.

Vanaf 2015 ben ik als zelfstandige fysiotherapeut onder de naam Evelanx fysiotherapie. Ik begeleidt u graag voordat ongemakken klachten worden (preventieve fysiotherapie) en geef op die manier mensen de mogelijkheid zo optimaal mogelijk te functioneren. Eventuele daaruit voortkomende onderhoudsbehandelingen kan ik verzorgen. Dit is de reden waarom ik contractvrij van zorgverzekeraars ben.

In de periode vanaf 2015 tot nu heb ik veel geïnvesteerd in valpreventie voor senioren. Met Wilbert Janssen, IJzervreter, heb ik een aantal zeker bewegen cursussen gegeven voor de nog zeer actieve senior. Daarnaast in die periode met Ellen Hannes, Nenchi taijchi en qugiong, de In Balans cursussen van VeiligheidNL gegeven. Wat wij binnen deze cursussen extra deden was de lokale beweegaanbieders uitnodigen, zodat de cursisten verschillende activiteiten konden leren kennen. En voor een vervolg in bewegen inzetten. Dit tot grote tevredenheid van de deelnemers. Nu draaien de Buiten Beweeg-groepen voor senioren nog.

Momenteel is de GLI, de Gecombineerde Leefstijl Interventie, erg onder de aandacht. In het verleden heb ik de Beweegkuur voor zowel de fysiotherapeut en Leefstijladviseur gedaan, dus behoorlijk op de hoogte. In het najaar van 2020 start ik een tweejaar durende beweegactiviteit binnen de Duale Leefstijl interventie: een project mogelijk gemaakt door de Gemeente Culemborg, Menzis en MuraZorg.
De leefstijl Coaches van Leefstijlcoaching de Betuwe verzorgen de leefstijl coaching en samen met Kes van Blokland verzorg ik een wekelijks beweeguur. Ook hier in deze uren nodigen wij lokale sport en beweegaanbieders uit om deelnemers kennis en keuzes te laten maken om al tijdens deze twee jaar durende pilot een vaste beweegactiviteit te starten en bestendigen.

U merkt: mijn passie ligt bij preventieve GEZONDHEIDSzorg. Ik ben dan ook erg trots op mijn al vanaf 2015 bestaande Buiten Beweeg groepen. Zij zijn het bewijs dat extra aandacht aan verschillende vormen van bewegen hun algemeen welzijn ten goede komt.

Voor groepen en bedrijven verzorg ik, vaak samen met Elmar Dekker, Ergonoom,  de interactieve lezing ‘Scharrelen op de werkvloer’. Waarom gedijt uw lichaam zo slecht bij veel zitten? Na deze activiteit, begrijpt u waarom uw lichaam niet gemaakt is om veel te zitten en heeft u een schat aan informatie om binnen uw dagelijks leven liever voor uw lichaam te zijn
Naast het werken in de praktijk heb ik jaren de Hart in Beweging vereniging ‘De Hibhoppers’ te Culemborg begeleid, ik val daar sporadisch nog steeds in. Bij het Longfonds ben ik gespreksleider en publieksvoorlichter. 

Naast bovenstaande activiteiten zwem ik in het open water, doe aan Pilates en kalligrafeer ik graag.

Evelien van Wiggen
fysiotherapeut
docent In Balans
leefstijlcoach Beweegkuur
vrijwilliger bij het Longfonds

Multatulilaan 1
4103 NM Culemborg
06-18867283
evelien@evelanx.nl
www.evelanx.nl

Gegevens

KNGF 7955EL lid
Bewust Culemborg lid
BIG: 19035004904
Praktijk AGB: 04-(0)24854
KvK: 59840803
BTW: NL 001121465B29

Samenwerking

IJzervreter: voel je Fit, Voel je veilig en Lanxfit & ijzersterk

NenChi: In Balans

Kinova: workshop bewegen op de werkvloer